post

Hvert eneste år lånes det ut flere hundretalls millioner av kroner til norske kunder gjennom forbrukslån. Andelen av oss som har hatt eller har et slikt lån øker hvert eneste år, sakte men sikkert, men hva bruker man egentlig pengene til? En av de store fordelene med disse lånene er at man kan bruke pengene til akkurat hva man vil, slik at det kan være vanskelig å finne noen spesifikk statistikk på hva pengene brukes til. Men at enkelte ting er mer populære enn andre – det er det ingen tvil om!

Oppussing og reise på topp

Borte bra, men hjemme best, er nok et ordtak mange nordmenn sier seg enige i. Vi er glade i å reise, men samtidig er vi også glade i å ha det fint hjemme. Derfor er det kanskje naturlig at både oppussing og ferie troner øverst på statistikken over hva Ola og Kari foretrekker å bruke pengene fra et forbrukslån til. Mange unner seg en ekstra god ferie når de finansierer den gjennom et forbrukslån, mens andre foretrekker å pusse opp både bad, kjøkken og kjellerstue når de først er i gang.

Nedbetaling av hastegjeld og regninger

Forbrukslån er såkalte «raske lån», og i enkelte tilfeller er det faktisk mulig å få utbetalt et slikt lån på dagen. Dersom man plutselig fikk en stor regning på bilen etter en verkstedtur, eller at det er tannlegen som krever sitt etter et hastebesøk, så er det ikke sikkert at man har penger på konto. Da kan et forbrukslån være en god løsning til å betale disse regningene, eller eventuelt andre regninger som man ikke har råd til grunnet disse dyre, uforutsette regningene. Det er helt klart en stor andel av forbrukslånene som går til nettopp dette.

Kjøp av bil, båt eller andre dyre gjenstander

Ettersom man kan søke om opp mot 500 000 kroner uten å måtte stille med sikkerhet, så er det nærmest bare fantasien som setter grenser for hva man kan kjøpe seg med et forbrukslån. Dyre gjenstander som ny (brukt)bil, båt til hytta eller kanskje en hytte i seg selv er alle mulige å finansiere gjennom et slikt lån. Det er kanskje spesielt bilkjøp som er populært her, da det finnes mange biler i prisklassen 20 000 – 80 000 kroner som fint kan finansieres med et forbrukslån uten å nødvendigvis koste deg skjorta i renter og gebyrer.