OppFinans ble etablert i 2011 og er et heleid datterselskap av Gjensidige Bank, som tilbyr usikrede forbrukslån, i tillegg til refinansiering av eksisterende forbruksgjeld.

Banken tilbyr forbrukslån på helt opp til en halv million kroner, hvilket er blant de høyeste usikrede lånene tilgjengelige på det norske markedet. Den nedre grensen for størrelse på lån er 10.000kr. Maksimal løpetid på lånet varierer med lånets størrelse, fra 4 år på de minste lånene og opptil hele 15 år på lån på over 250.000kr.

OppFinans utmerker seg ved å ha en konkurransedyktig nominell rentesats fra 7,50%, hvilket er blant de laveste på markedet. Som hos alle andre banker, vil den faktiske renten du blir tilbudt dog variere ut fra akkurat din situasjon, så de fleste vil nok måtte ta til takke med en noe høyere nominell rente. Maksimal nominell rente hos OppFinans er 19,9%.

Gebyrene hos OppFinans er relativt høye, så det kan være lurt å sjekke den effektive renten før man eventuelt takker ja til et lån. Etableringsgebyret er fast på 950kr, uansett om man låner 10.000kr. Eller 500.000kr, hvilket selvsagt er med på å gjøre den effektive renten på de minste lånene, svært høy. Det månedlige termingebyret er også fast, uansett lånestørrelse, og er på 50kr.

Krav for å få lån hos OppFinans

For å bli tatt i betraktning for et lån hos OppFinans kreves det at du er minimum 21 år gammel og har en årsinntekt på minst 200.000kr. Det er ikke noe krav at du er norsk statsborger for å få innvilget lån, men du må ha bodd i Norge og hatt liknet inntekt i landet i minimum tre år før du søker.

Som hos alle andre banker vil det bli foretatt en kredittvurdering av deg før en lånesøknad eventuelt blir innvilget. Her vil din kredittscore ha stor betydning for hvor mye du kan låne, så på tross av at banken tilbyr lån på helt opp til en halv million kroner, er det ikke sikkert du vil kunne låne så mye, det avhenger helt av hvor kredittverdig banken mener du er.

Smart refinansieringskalkulator

OppFinans har en smart kalkulator på sine nettsider, som enkelt lar deg beregne hvor mye du kan spare på å refinansiere eksisterende forbrukslån og kredittkortgjeld. Du søker opp navnet på banken du har lån eller kredittkortet i, velger hvilket produkt du har, legger inn saldoen på gjelden og hvilken rente du betaler, så får du automatisk et forslag på mulig refinansiering og en oversikt over hvor mye dette sparer deg for. Du kan legge til så mange lån og kredittkort i regnestykket som du ønsker, noe som gjør det veldig enkelt å raskt få en oversikt over hvor stort et refinansieringslån trenger å være, og hvor mye du må betale i avdrag på et slikt lån, hver måned.