post

Det er livsviktig med forsikringer, og avhengig av hvor mye man eier så er det også ulike behov for forsikringer. Mange har dessuten personforsikringer dekket via arbeidsgiveren, men hvis man ikke har dette, så blir man pent nødt til å betale for det selv dersom man vil sikre seg selv mot svært dårlig inntekt dersom man skulle bli arbeidsufør. Følgelig er det ikke noe alternativ å kvitte seg med forsikringer – men ved å bytte bank eller sammenligne tilbud kan du spare penger på de forsikringene du er nødt til å ha.

Hvor mye koster egentlig forsikringene dine …?

Undersøkelser viser at svært få faktisk er klar over hva forsikringene egentlig koster. Man har innboforsikring, forsikring på bilen og kanskje reiseforsikring i tillegg, noe som er blant de mest normale forsikringene. Det er for så vidt bra det, men mange tenker bare at disse forsikringene må man ha, og ikke over prisen man betaler for dem. Dog får man kanskje hakeslepp hvis man sammenligner priser på forsikring på tvers av banker og forsikringsselskaper – for det er helt klart store prisforskjeller i dette markedet. Og det krever heller ikke mye tid eller krefter å sammenligne priser!

Dessuten forandrer forsikringsprisene seg stadig, og følgelig er det viktig å ha et bevisst forhold til forsikringene dine. Kanskje har du behov for økt innboforsikring, eller så trenger du ikke reiseforsikring fordi du har det inkludert via kredittkort, jobb eller andre tjenester. Og er det egentlig nødvendig med full kasko lengre på Toyotaen din som nå har blitt 10 år gammel? Vi anbefaler at man minst en gang årlig tar en gjennomgang på forsikringene for å se hvilke vilkår man har, og om det er noe som kan justeres her. Kanskje bør man også kontakte andre banker årlig for å høre hvor mye tilsvarende forsikringen vil koste hvis man skifter bank.

Å bytte bank er svært enkelt

En av årsakene til at mange ikke orker å tenke på bytte av bank selv om de sparer penger på forsikringene, er fordi mange feilaktig tror at dette er en tidkrevende og slitsom prosess. Men med dagens moderne datasystemer så gjøres det meste gjennom noen få datatrykk, og det er selskapene som gjør det meste av jobben. Har du ingen bindingstid eller avtale med banken din, så kan du bytte bank når som helst. Og den nye banken din vil i de fleste tilfeller ta seg av alt av papirarbeid og overføringer mellom bankene, slik at det eneste du behøver å gjøre er å signere papirer når du får beskjed om det. Men husk å sammenlign tilbud fra flere banker før du bestemmer deg for å bytte, så slipper du å bytte bank for ofte.

Det finnes nemlig mange sammenligningstjenester på nettet som har gjort denne jobben for deg, slik at du slipper å kontakte hvert enkelt selskap. Her kan du enkelt se hvor mye den samme bilen vil koste å forsikre hos ulike selskaper, og du skal ikke bli overrasket dersom det er snakk om flere hundrelapper hver eneste måned i forskjell. Trolig vil den nåværende banken din komme med et mot-tilbud til deg når de får nyss i at du vurderer å skifte beite, og kanskje kommer du ut av situasjonen med et bedre tilbud uten at du behøver å skifte bank.

Samle forsikringer og spar penger

Mange banker og forsikringsselskaper opererer med pakketilbud dersom du tegner minst 3 eller flere forsikringer hos selskapet – en såkalt samlepakke der du samler alle forsikringer hos samme selskap. Dette kan ved første øyekast høres ut som et godt tilbud, da men gjerne får 15 eller 20 prosent avslag på forsikringene. Men hvis forsikringsprisen er høyere enn hos konkurrentene i utgangspunktet, så er det ikke sikkert man sparer på dette. Derfor lønner det seg å sammenligne priser også selv om man blir tilbydd et tilbud som dette, som egentlig kan kalles for et lokketilbud. Allikevel vil det også være mulig å forhandle prisene her, slik at du kan få enda bedre priser enn det automatisk genererte tilbudet du blir presentert for.

Et annet godt tips for å spare penger på forsikringen, er å utnytte tilbud gjennom foreninger man er medlem i. Er man medlem av en fagforening så er sjansen stor for at man får gode rabatter på forsikringer. Det samme gjelder for mange som jobber i helsevesenet eller som er organiserte på en eller annen måte i en forening. Faktisk kan disse tilbudene være såpass gode at ingen andre banker på «det vanlige markedet» kan matche disse tilbudene, så hvis man har tilgang til slike goder, så bør man helt klart utnytte de til det fulle.

Et ekstra sparetips for bilforsikring

Forsikring på bil har et helt spesielt bonussystem som belønner deg dersom du kjører skadefritt. Denne bonusen flytter seg på tvers av bankene, og du mister altså ikke bonus når du skifter bank. Tvert imot – hvis du bytter bank, så vil du få en økning i bonusen på 10%. Dette får man vanligvis én gang i året når man kjører skadefritt, men hvis man har hatt forsikringen i minst et halvt år, så kan man bytte bank og få den samme økningen. Kort oppsummert betyr det at hvis man begynner med en bonus på 20% og bytter bank etter seks måneder, så vil man få 30% bonus i den nye banken. Bytter man tilbake igjen etter tolv måneder, så har man plutselig 40% bonus (i stedet for 30% dersom man ikke hadde byttet).

På to år vil man kunne oppnå 60% bonus, noe som er langt kjappere enn hva man får hvis man ikke bytter bank. Starter man med forsikringen i en bank som tilbyr 40% startbonus vil det dessuten gå vesentlig kjappere.

Mer info:

http://e24.no/privat/penger/sparte-17-000-paa-forsikringsbytte/22709963
https://www.nrk.no/livsstil/slik-bytter-du-bank_-forsikring_-strom-og-telefon-1.13203810